Jornades Culturals 2018

Escrit per  Oria Clemente
Publicat a Not_General


El viatge de lʼALÍCIA

i lʼaventura de créixerEnguany recordem els 120 anys de la mort del Lewis Carroll. Va ser el creador de lʼAlícia, el personatge representat per una nena aventurera i curiosa que viatja al País de les Meravelles i a Través del mirall. Ambdós són móns fantàstics i surrealistes que amaguen significats interessants.Alícia, al principi, està desorientada i els personatges que va trobant no lʼescolten ni la comprenen. Es sent frustrada, plora i passa per importants canvis físics (creix molt de sobte, es fa molt petita…)
Un cop passa un temps comença a ser més autònoma i fins i tot es rebela i expressa les seves opinions, fet que a lʼAnglaterra del sXIX era impensable en un nen.

Totes aquestes aventures simplement ens mostren que: Fer-se gran no sempre és fàcil
I com ho fem?Sembla complicat però al final tots creixem i trobem el nostre lloc. Per fer-ho contem amb algunes estratègies: els nostres punts forts i febles  • Quines són les coses que et donen energia extra, que et fan sentir bé, vital i amb ganes?
  • I contrariament, quines són les que et fan sentir malament, et provoquen pors?

Lʼexposició


En el marc de la Setmana Cultural, ens hem dibuixat a un autoretrat amb elements que representen les nostres fortaleses i febleses. Poden ser símbols de poder i força així com també de pors i emocions baixes. Tots ells també són part del nostre món i autoretrat interior.


El nostre autoretrat també creix, observeu com tots aquests dibuixos formen part dʼun projecte que va des dʼinfantil, passant per primària, ESO i fins batxillerat. Amb aquesta exposició admirem els retrats de nens de totes les edats i comprovem com tots compartim la mateixa aventura: lʼaventura de créixer!
Llegir 1417 vegades
Valorar aquest article
(5 vots)
Més en aquesta categoria: « Dia de Claudina Carnestoltes »

Tags populars

Adreça

Adreça:
Avinguda Meridiana, 392, 08030 Barcelona
Tel:
(034) 933 11 31 11
Web:
www.jm-santandreu.net
Email:
Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Jesús-Maria

Les religioses de Jesús Maria ens dediquem a l’educació de nens i joves i tenim com a plataforma principal els nostres centres educatius. Proposem un procés personal de creixement que reconeix la propia feblesa, que treballa la solidesa interior, la constancia, la capacitat de superació, el coneixement personal, l’autoestima i l’acceptació dels altres.

Connecta amb nosaltres