Batx. Artístic: Exposició Alicia

Escrit per  Oria Clemente


Batx. Artístic

Exposició AliciaExposició a la Biblioteca La Sagrera-Marina Clotet
19 març- 29 abril 2018

LA LÒGICA DE L’ALÍCIA
120 anys del Lewis Carroll.

matemàtic i escriptor britànic (1832-1898)La literatura del Lewis Carroll, mostra l’interès que prestava a l’estudi de les paradoxes, a la lògica i els sil.logismes.
Les seves obres més conegudes són Alícia al País de les Meravelles i Alícia tras el mirall.
En aquestes aventures, l’Alícia es troba en nombroses situacions amb personatges estrambòtics que l’obliguen a fer-se preguntes de categoria matemàtica i filosòfica.


Aquests problemes generen escenes surrealistes que hem volgut representar visualment reinterpretant els diversos elements (objectes i animals) del famòs conte.
Amb aquesta exposició mostrem com l’Alícia es transforma, varia i es juxtaposa al mateix ritme que un entorn màgic ens mostra altres maneres d’entendre el món.

Com diu l’Alícia: “sabia qui era aquest matí, però he canviat vàries vegades al llarg del dia”.

La lògica de Carroll no és una lògica que es preocupa pels fonaments de les Matemàtiques, és més bé una lògica per a curiosos.
Carroll considera la lògica com una de les més altes recreacions de la ment. Una lògica lúdica de la que ens hem apropiat per a crear unes originals operacions matemàtiques, el resultat de les quals és la combinació creativa de les formes i el seu valor simbòlic.


“ Cap fòssil pateix un desengany amoròs”

“ Una ostra pot patir un desengany amoròs”

Conclusió: “ Les ostres no són fòssils”

  Lewis Carroll

Totes les il.lustracions d’aquesta exposició han estat realitzades pels alumnes de Dibuix Artístic de 1r del Batxillerat artístic

Llegir 1264 vegades
Valorar aquest article
(8 vots)
Més en aquesta categoria: « CANSAT 2018 Londres BTX 2018 »

Tags populars

Adreça

Adreça:
Avinguda Meridiana, 392, 08030 Barcelona
Tel:
(034) 933 11 31 11
Web:
www.jm-santandreu.net
Email:
Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Jesús-Maria

Les religioses de Jesús Maria ens dediquem a l’educació de nens i joves i tenim com a plataforma principal els nostres centres educatius. Proposem un procés personal de creixement que reconeix la propia feblesa, que treballa la solidesa interior, la constancia, la capacitat de superació, el coneixement personal, l’autoestima i l’acceptació dels altres.

Connecta amb nosaltres