Graduació BTX 2017

Escrit per  Dpt. BTX


Graduació BTX 2017 El passat 18 de maig va tenir lloc un dels comiats més esperats i emotius de l'escola, la graduació de 2n de Batxillerat. Va ser una tarda on alumnes, families i escola vam poder compartir els bons moments viscuts i els reptes aconseguits.

 Aquí teniu el discurs dels alumnes on fan un balanç del seu temps a Jesús Maria, la seva escola.

Bona tarda a tots! En nom de tots els companys: benvinguts a aquest acte tant important per a tots nosaltres.

Sovint es diu que les etapes de la vida configuren un camí, o bé són com el tren que el recorre. Hi ha un grup de viatgers que t’acompanya; estacions on t’atures... un viatge.

Nosaltres pensem que els trams de la nostra vida formen, més aviat, una espècie de cercle, una circumferència de la qual no recordem l’inici ni el punt final fins que, amb la distància i el temps, un cop completat el cicle, som capaços d’entendre totes les coses que passaven al nostre voltant.

Qui no recorda la seva entrada al Jesús Maria? Alguns de nosaltres portem aquí des del principi, d’altres sis anys, d’altres dos. No és fins ara, però, que ens adonem que hem viscut moltes més experiències de les que pensàvem. I és també ara quan molts interrogants sobre el futur envaeixen els nostres pensaments. No és un futur llunyà, no. És un futur a un estiu de distància. En uns mesos emprendrem una nova etapa, però també deixarem enrere una gran part de les nostres vides.

Si mirem enrere trobem els nostres records més llunyans, els d’infantil. Aquells matins que no ens volíem separar dels pares i omplíem l'escola de llàgrimes. Llàgrimes que desapareixien quan veiem els nostres amics. Manualitats, gomets, plastilina, el punxó, les regletes i cançons, un munt de cançons!

Aleshores érem dofins, pingüins, cangurs, óssos pandes, gavines i orenetes.

Vam créixer i vam pujar al pati dels grans. Ja estàvem a primària. Els primers exàmens, els famosos concursos de les taules de multiplicar, els milers de fitxes i la introducció a diverses matèries que ens van ajudar a descobrir el que realment ens agrada.

Durant aquests sis anys molts dels quals avui continuem aquí, ja estàvem junts, i vam compartir moltes tardes de joguines de reis, molts dies de Claudina plens d'alegria, d’esports i d’activitats que els més grans ens preparaven.

Fèiem panellets o decoràvem dònuts amb plomes i xocolates per tal que semblessin una mona de Pasqua. I aleshores va arribar el nostre primer comiat, el de sisè de Primària. Quins temps més bonics, eh? Són tants els bons moments que avui travessen la nostra memòria...

I, altre vegada, un pis més. Això implicava pujar més escales, però també significava l'entrada de nous companys i futurs amics.

La famosa ESO, marcada per “adolescència”. La revolució a les classes i la reivindicació pels nostres primers ideals. Vam començar a valorar una mica més les amistats que consideràvem importants i a intentar gestionar el temps entre diversió i estudis, la qual cosa no sempre ens va resultar senzilla.

Vam adquirir coneixements i vam viure experiències que més endavant ens han servit per fer treballs importants. Recordem amb tendresa els crèdits de síntesi: dos dies intensos que unien més al curs. A l’Escala, a la Garrotxa, a Irlanda...

A tercer d’ESO, vam fer la tria d’assignatures optatives que es convertirien en els primers passos que marcarien el camí a seguir en un futur.

El moment més memorable d’aquesta etapa, però, va ser el viatge a París. Gràcies al gran esforç d’alguns professors i les nostres ganes va ser increïble i inoblidable, va ajudar a estrènyer vincles i a enfortir i millorar la relació entre companys.

Aquest va ser el segon comiat de les nostres vides, una mica més intens que el primer. Alguns dels nostres van canviar el rumb del seu viatge, i ens vam separar per seguir els nostres camins.

El batxillerat ens va arribar de sobte, com una maduresa anticipada, en una època de consolidació de canvis. El moment de preguntar-nos sobre l’entorn, sobre la nostra funció en aquest món. El moment d’adonar-nos de les conseqüències que poden reportar-nos els nostres actes. Per fi descobrim que sí, que l’amor no és com a les pel•lícules i que la vida no és tan fàcil com pensàvem.

Els primers dies de batxillerat van suposar l’inici de moltes amistats; la descoberta de molts universos; l’arribada d’una munt d’emocions i sentiments que ens han envaït al llarg d’aquesta petita, però intensa etapa.

Han estat uns anys difícils, plens de reptes i obstacles. Hem plorat i hem rigut, hem passat moltes nits estudiant, però també moltes d’altres de festa.

És cert que no tot ha sigut de color de rosa, que hem passat per diversos tipus d’entrebancs i ens hem sentit frustrats i desanimats, però hem aconseguit superar-los i hem arribat fins aquí.

Però tots estem d’acord en què no hauríem estat capaços d’apropar-nos al dia d’avui sense el suport incondicional, la confiança dipositada en nosaltres i les paraules d’ànim que vosaltres, vosaltres, sí, ens heu brindat quan ho veiem tot negre i ens sentíem desanimats i perduts.

Per això, avui volem compartir l’èxit amb tots vosaltres.

Moltes gràcies als familiars, als amics i als professors per haver vingut, per compartir aquest moment amb nosaltres i per ajudar-nos i donar-nos suport durant tot el procés.

En aquesta sala hi ha els futurs metges, enginyers, lingüistes, biòlegs, físics, professors, artistes, músics, i fins i tot aquells que treballaran en oficis que ens tocarà inventar.

Volem animar a tots els companys a no rendir-se mai, a no renegar somnis, a no tirar la tovallola, a confiar en les pròpies capacitats i a lluitar pel que realment es desitja.

Sempre us portarem al cor. Res s’acaba aquí.

Fins aviat!!


Des de l'interior de la plataforma (AVISOS / Informacions i Notícies Generals / Fotos /Graduació 2n BTX) podreu accedir a un album de fotos més complet

<
>Llegir 2070 vegades
Valorar aquest article
(5 vots)

Tags populars

Adreça

Adreça:
Avinguda Meridiana, 392, 08030 Barcelona
Tel:
(034) 933 11 31 11
Web:
www.jm-santandreu.net
Email:
Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Jesús-Maria

Les religioses de Jesús Maria ens dediquem a l’educació de nens i joves i tenim com a plataforma principal els nostres centres educatius. Proposem un procés personal de creixement que reconeix la propia feblesa, que treballa la solidesa interior, la constancia, la capacitat de superació, el coneixement personal, l’autoestima i l’acceptació dels altres.

Connecta amb nosaltres