Dimecres, 23 Mai 2018 00:00

Jocs Florals Escolars
Sant Andreu 2018

Dimarts, 22 Mai 2018 00:00

Els nostres alumnes destacats
en l’àmbit científico-matemàtic

Dimecres, 16 Mai 2018 00:00


Dia de les Famílies 2018

AMPA

Dilluns, 14 Mai 2018 00:00

PREINSCRIPCIÓ 2018-2019

(Batxillerat) La sol·licitud que s’ha de presentar a l’escola es pot descarregar des de la pàgina oficial del departament d’educació (www.gencat.cat o bé  Estudiar a Catalunya) un cop l’hagin publicat, des de la intranet de la nostra escola (www.jm-santandreu.net) o recollir-la a la secretaria del centre.

Accés al document de sol·licitud

Divendres, 11 Mai 2018 00:00


El viatge de lʼALÍCIA

i lʼaventura de créixerEnguany recordem els 120 anys de la mort del Lewis Carroll. Va ser el creador de lʼAlícia, el personatge representat per una nena aventurera i curiosa que viatja al País de les Meravelles i a Través del mirall. Ambdós són móns fantàstics i surrealistes que amaguen significats interessants.Alícia, al principi, està desorientada i els personatges que va trobant no lʼescolten ni la comprenen. Es sent frustrada, plora i passa per importants canvis físics (creix molt de sobte, es fa molt petita…)
Un cop passa un temps comença a ser més autònoma i fins i tot es rebela i expressa les seves opinions, fet que a lʼAnglaterra del sXIX era impensable en un nen.

Totes aquestes aventures simplement ens mostren que: Fer-se gran no sempre és fàcil
I com ho fem?Sembla complicat però al final tots creixem i trobem el nostre lloc. Per fer-ho contem amb algunes estratègies: els nostres punts forts i febles  • Quines són les coses que et donen energia extra, que et fan sentir bé, vital i amb ganes?
  • I contrariament, quines són les que et fan sentir malament, et provoquen pors?

Lʼexposició


En el marc de la Setmana Cultural, ens hem dibuixat a un autoretrat amb elements que representen les nostres fortaleses i febleses. Poden ser símbols de poder i força així com també de pors i emocions baixes. Tots ells també són part del nostre món i autoretrat interior.


El nostre autoretrat també creix, observeu com tots aquests dibuixos formen part dʼun projecte que va des dʼinfantil, passant per primària, ESO i fins batxillerat. Amb aquesta exposició admirem els retrats de nens de totes les edats i comprovem com tots compartim la mateixa aventura: lʼaventura de créixer!
Dissabte, 28 abril 2018 00:00

  Casal JM 2018


Per formalitzar la inscripció s'han de realitzar els dos passos següents:

  1. Omplir el formulari de preinscripció que apareix a continuació.


  2. Descarregar o recollir els papers a porteria i portar-los a administració físicament del 9 d'abril al 11 de maig.

Dijous, 12 abril 2018 00:00

PREINSCRIPCIÓ 2018-2019

(Infantil, Primària i ESO) La sol·licitud que s’ha de presentar a l’escola es pot descarregar des de la pàgina oficial del departament d’educació (www.gencat.cat) o bé  (Estudiar a Catalunya) un cop l’hagin publicat, des de la intranet de la nostra escola (www.jm-santandreu.net) o recollir-la a la secretaria del centre.
Divendres, 06 abril 2018 00:00

El PROJECTE WHY?

a la façana de
Jesús Maria Sant AndreuAlgunes famílies i amics de lʼescola ens han preguntat sobre la tela que ara penja a la nostra façana. Pertany al projecte Why? que tot seguit us expliquem.

Lʼany 2013, la il.lustradora Carme Solé amb en Jaume Escala i amb motiu de la commemoració dels 25 anys de la Convenció dels Drets dels Infants, va desenvolupar el projecte Why? que implica a tota la ciutadania i que la convida a exposar als balcons els infants que ella mateixa ha pintat. Tots són infants reals, amb noms i cognoms i que han estat víctimes dʼalguna guerra i/o violència.
Podem veure aquests teles a diferents punts de Barcelona i fins i tot lʼAjuntament ha participat a aquest projecte.

La tela de la nostra façana és el retrat dʼuna nena mexicana desapareguda

Amb motiu del 80 aniversari del Gernika de Picasso i en el marc de la Setmana Cultural del col.legi, la Carme Solé ens va visitar el 18 de maig del 2017 i va pintar per a lʼescola una de les seves teles. En aquesta ocasió va representar el rostre dʼuna nena mexicana desapareguda. Mirar els ulls dʼaquest rostre ens fa reflexionar entorn de la infància i les conseqüències de les guerres.

La Carme Solé va pintar davant els alumnes

Mentrestant alumnes de Dibuix de ESO1, ESO4 i Batxillerat artístic van llegir en veu alta el llibre de Bertold Brecht il.lustrat per la Carme Solé, La croada dels nens.
Al final de la sessió, la Carme va respondre a les moltes preguntes que els alumnes tenien i sobre tot va donar savis i motivadors consells als alumnes de lʼitinerari artístic.
Avui ja podem contemplar a la nostra façana aquesta tela que servirà per fer de Sant Andreu un barri més solidari i reivindicatiu amb les víctimes de guerres i conflictes.

La nostra façana llueix més solidària

Ara la Carme està immersa en la preparació dʼuna gran exposició retrospectiva que podreu veure a partir del proper 19 dʼabril del 2018 al Palau Robert de Barcelona. Nosaltres, no hi faltarem!
Carme Solé amb la tela que va exposar la façana de lʼAjuntament de Barcelona

El grup de batxillerat artístic amb la Carme Solé

Si voleu llegir més informació sobre aquest projecte i sobre la pintora i il.lustradora Carme Solé us adjuntem uns links.

Enllaç a la notícia de La Vanguardia del projecte Why?Enllaç a la web de lʼil.lustradora Carme Solé Vendrell

Dimecres, 21 Febrer 2018 00:00


Clicant sobre aquestes imatges podran accedir al contingut de la presentació en formats PDF, de presentació de diapositives o vídeo segons els sembli oportú


Dimarts, 30 Gener 2018 00:00
La Pau 2018
Dilluns, 22 Gener 2018 00:00
Claudina 2018
Dimarts, 26 Desembre 2017 00:00
Objectiu Curs
Divendres, 10 Novembre 2017 00:00
Dijous, 02 Novembre 2017 00:00
Enllaços 2017
Dimecres, 27 Setembre 2017 00:00
Inauguració Bicentenari JM
Dijous, 22 Juny 2017 00:00
Dimecres, 24 Mai 2017 00:00

Tags populars

Adreça

Adreça:
Avinguda Meridiana, 392, 08030 Barcelona
Tel:
(034) 933 11 31 11
Web:
www.jm-santandreu.net
Email:
Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Jesús-Maria

Les religioses de Jesús Maria ens dediquem a l’educació de nens i joves i tenim com a plataforma principal els nostres centres educatius. Proposem un procés personal de creixement que reconeix la propia feblesa, que treballa la solidesa interior, la constancia, la capacitat de superació, el coneixement personal, l’autoestima i l’acceptació dels altres.

Connecta amb nosaltres