Dilluns, 22 Octubre 2018 00:00


BICENTENARI  El passat dia 8 van concloure les celebracions del bicentenari de la nostra congregació. Ho vam celebrar tots junts al pati del col•legi!

Dijous, 04 Octubre 2018 00:00


 Enllaços verds Els enllaços verds del col•legi fan la seva primera reunió, per preparar un curs tot ple d’activitats!

Dimarts, 03 Juliol 2018 00:00


ACTIVITATS EXTRAESCOLARS
Curs 2018-2019PERMANÈNCIES DE MATÍ

DESTINATARIS: Alumnes d’infantil i primària
DATES: Del 12 de setembre fins el 21 de juny
HORARIS: De dilluns a divendres de 8:00 a 9:00 h.
PREUS:
Dimecres, 23 Mai 2018 00:00

Jocs Florals Escolars
Sant Andreu 2018

Dimarts, 22 Mai 2018 00:00

Els nostres alumnes destacats
en l’àmbit científico-matemàtic

Dimecres, 16 Mai 2018 00:00


Dia de les Famílies 2018

AMPA

Divendres, 11 Mai 2018 00:00


El viatge de lʼALÍCIA

i lʼaventura de créixerEnguany recordem els 120 anys de la mort del Lewis Carroll. Va ser el creador de lʼAlícia, el personatge representat per una nena aventurera i curiosa que viatja al País de les Meravelles i a Través del mirall. Ambdós són móns fantàstics i surrealistes que amaguen significats interessants.Alícia, al principi, està desorientada i els personatges que va trobant no lʼescolten ni la comprenen. Es sent frustrada, plora i passa per importants canvis físics (creix molt de sobte, es fa molt petita…)
Un cop passa un temps comença a ser més autònoma i fins i tot es rebela i expressa les seves opinions, fet que a lʼAnglaterra del sXIX era impensable en un nen.

Totes aquestes aventures simplement ens mostren que: Fer-se gran no sempre és fàcil
I com ho fem?Sembla complicat però al final tots creixem i trobem el nostre lloc. Per fer-ho contem amb algunes estratègies: els nostres punts forts i febles  • Quines són les coses que et donen energia extra, que et fan sentir bé, vital i amb ganes?
  • I contrariament, quines són les que et fan sentir malament, et provoquen pors?

Lʼexposició


En el marc de la Setmana Cultural, ens hem dibuixat a un autoretrat amb elements que representen les nostres fortaleses i febleses. Poden ser símbols de poder i força així com també de pors i emocions baixes. Tots ells també són part del nostre món i autoretrat interior.


El nostre autoretrat també creix, observeu com tots aquests dibuixos formen part dʼun projecte que va des dʼinfantil, passant per primària, ESO i fins batxillerat. Amb aquesta exposició admirem els retrats de nens de totes les edats i comprovem com tots compartim la mateixa aventura: lʼaventura de créixer!
Divendres, 06 abril 2018 00:00

El PROJECTE WHY?

a la façana de
Jesús Maria Sant AndreuAlgunes famílies i amics de lʼescola ens han preguntat sobre la tela que ara penja a la nostra façana. Pertany al projecte Why? que tot seguit us expliquem.

Lʼany 2013, la il.lustradora Carme Solé amb en Jaume Escala i amb motiu de la commemoració dels 25 anys de la Convenció dels Drets dels Infants, va desenvolupar el projecte Why? que implica a tota la ciutadania i que la convida a exposar als balcons els infants que ella mateixa ha pintat. Tots són infants reals, amb noms i cognoms i que han estat víctimes dʼalguna guerra i/o violència.
Podem veure aquests teles a diferents punts de Barcelona i fins i tot lʼAjuntament ha participat a aquest projecte.

La tela de la nostra façana és el retrat dʼuna nena mexicana desapareguda

Amb motiu del 80 aniversari del Gernika de Picasso i en el marc de la Setmana Cultural del col.legi, la Carme Solé ens va visitar el 18 de maig del 2017 i va pintar per a lʼescola una de les seves teles. En aquesta ocasió va representar el rostre dʼuna nena mexicana desapareguda. Mirar els ulls dʼaquest rostre ens fa reflexionar entorn de la infància i les conseqüències de les guerres.

La Carme Solé va pintar davant els alumnes

Mentrestant alumnes de Dibuix de ESO1, ESO4 i Batxillerat artístic van llegir en veu alta el llibre de Bertold Brecht il.lustrat per la Carme Solé, La croada dels nens.
Al final de la sessió, la Carme va respondre a les moltes preguntes que els alumnes tenien i sobre tot va donar savis i motivadors consells als alumnes de lʼitinerari artístic.
Avui ja podem contemplar a la nostra façana aquesta tela que servirà per fer de Sant Andreu un barri més solidari i reivindicatiu amb les víctimes de guerres i conflictes.

La nostra façana llueix més solidària

Ara la Carme està immersa en la preparació dʼuna gran exposició retrospectiva que podreu veure a partir del proper 19 dʼabril del 2018 al Palau Robert de Barcelona. Nosaltres, no hi faltarem!
Carme Solé amb la tela que va exposar la façana de lʼAjuntament de Barcelona

El grup de batxillerat artístic amb la Carme Solé

Si voleu llegir més informació sobre aquest projecte i sobre la pintora i il.lustradora Carme Solé us adjuntem uns links.

Enllaç a la notícia de La Vanguardia del projecte Why?Enllaç a la web de lʼil.lustradora Carme Solé Vendrell

Divendres, 09 Març 2018 00:00


VENDA SOLIDÀRIA
DE PALMES I MONES
(NOVETAT 2018) El motiu d’aquest escrit és comunicar-vos que aquesta Setmana Santa, gràcies a l’ ajuda de famílies voluntàries del col•legi i amb la coordinació del departament de Pastoral i l’ Ampa, participem en la CAMPANYA PALMES I MONES SOLIDÀRIES* i tindrem a disposició de totes les famílies PALMES, PALMONS, DECORACIÓ DE PALMES I DETALLS DE PASQUA.

Tots aquests productes ELS PODREU COMPRAR EN EL COL•LEGI els dies i horaris que us especifiquem a continuació:

Dies de venda: del 15 al 22 de març

Lloc de venda: porteria principal i porta de P3

Horaris de venda:

• De 16.30h - 17:15h (porta P3)

• De 16:30h - 18h (porteria principal)

El BENEFICI íntegre de la venda ES DESTINARÀ a la FUNDACIÓ JUNTOS MEJOR per al projecte: “Pan con mantequilla y un vaso de leche” del col•legio Jesús-María de Malabo (Guinea Ecuatorial)

Tot el PRODUCTE ESTARÀ EXPOSAT en el col•legi del 15 al 22 de març per a que ho pugueu veure i comprar . El pagament del producte es farà en EFECTIU.

Per AJUDAR-NOS a que puguem ser més solidaris aquesta Pasqua US DEMANEM SI US PLAU que:

  1. Si teniu previst comprar una palma, palmó o mona, abans d’anar a un altre lloc…. veniu a veure tot el que oferim.
  2. Si no havíeu pensat de fer regal de Pasqua als vostres fillols i filloles torneu a pensar-ho una altra vegada i… regaleu-los algun detall dels que us oferim. Sempre els hi quedarà com a record.
  3. La venda es fa a l’escola però ho podeu dir a tots els vostres amics i familiars.

Aquesta campanya de PALMES I MONES SOLIDÀRIES , significa una OPCIÓ DE COMPRA més còmoda per totes les famílies i per als que rebran l’ajuda, sens dubte és una gran OPORTUNITAT així que …

ENS AGRADARIA CONTAR AMB LA VOSTRA COL•LABORACIÓ!

*Aquesta campanya solidària la lidera l’empresa Mundocole des de fa ja 6 anys dintre del seu programa “Crea Valor”. Mundocole permet que el benefici de la venda la destinem a l’ acció que hem cregut oportuna sense tenir que avançar diners. Amb aquesta acció també ajudem a fabricants nacionals i a tallers de manipulació de persones discapacitades involucrades en la campanya.

Enllaç al projecte pa amb mantega
Col·legi Jesús-Maria de Malabo

Divendres, 14 Setembre 2018 00:00
Dimecres, 21 Febrer 2018 00:00


Clicant sobre aquestes imatges podran accedir al contingut de la presentació en formats PDF, de presentació de diapositives o vídeo segons els sembli oportú


Dimarts, 30 Gener 2018 00:00
La Pau 2018
Dilluns, 22 Gener 2018 00:00
Claudina 2018
Dimarts, 26 Desembre 2017 00:00
Objectiu Curs
Divendres, 10 Novembre 2017 00:00
Dijous, 02 Novembre 2017 00:00
Enllaços 2017
Dimecres, 27 Setembre 2017 00:00
Inauguració Bicentenari JM

Tags populars

Adreça

Adreça:
Avinguda Meridiana, 392, 08030 Barcelona
Tel:
(034) 933 11 31 11
Web:
www.jm-santandreu.net
Email:
Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Jesús-Maria

Les religioses de Jesús Maria ens dediquem a l’educació de nens i joves i tenim com a plataforma principal els nostres centres educatius. Proposem un procés personal de creixement que reconeix la propia feblesa, que treballa la solidesa interior, la constancia, la capacitat de superació, el coneixement personal, l’autoestima i l’acceptació dels altres.

Connecta amb nosaltres